Over MamaBudget.nl

Welkom op deze blog; mijn eerste welkomstbericht vind je hier. Op deze ‘over mij’ pagina zal ik kort iets over het gezicht achter deze website schrijven. Hallo, ik ben Naomi. Dochter van, Zusje van, Vrouw van, Moeder van, Tante, Bestuurskundige, Ondernemer, Freelancer, Tekstschrijver etc. Heel veel labels. Ik ben de oprichter van MamaBudget.nl. Zelf ging pas nadenken over besparen toen ik afstudeerde, geen baan kon vinden, maar wel een hoge studieschuld had. Tijdens die (persoonlijke) economische crisis waardeerde ik elke euro.

Focus op besparen

Ik liet de focus op besparen een beetje gaan toen ik een goede baan kreeg en moeder werd. Nadat ik mijn baan na een aantal jaar opzegde om naar het buitenland te verhuizen, werd ik weer scherp. Ik moest mezelf even weer toespreken: “Wat vind je belangrijk? Besteed daar je geld aan. De andere zaken in het leven hoeven niet al te duur te zijn.”

Ondernemen

Ik ging weer besparen en duurzamer of beter gezegd bewuster leven. Omdat ik niet meer voor een baas werkte, keek ik ook anders naar ondernemen. Ja, ik was altijd ondernemend (lees: creatief en ik heb zeker een doe mentaliteit). Nee, geld verdienen was niet echt een doel van mijn ondernemende acties.

Elke maand had ik als medewerker een vast salaris. Juist omdat ik nu minder werk, zodat ik vaker met mijn gezin kan zijn, moet mijn werk echt wat money opleveren. Rekeningen moeten immers betaald worden. En niet alleen dat, sommige activiteiten die ik wil beleven, kosten nou eenmaal geld. Daarover later meer, een andere keer.

Op MamaBudget.nl wil ik bloggen over persoonlijke financiën. Budgetteren, besparen maar ook geld verdienen staat hier allemaal centraal. Ik blog vooral vanuit mijn eigen perspectief: als vrouw en als moeder, dan weet je dat.

Groetjes, Naomi

Affiliatie

Belangrijk: op deze blog vind je affiliatie links. Als je via die links iets bestelt, dan krijg ik daar weer een kleine vergoeding voor.

Privacy & cookies

Wil je meer weten hoe ik met jouw gegevens omga? Als je je bijvoorbeeld aanmeldt voor de nieuwsbrief is jouw e-mailadres alleen voor mij. Via Laposta sla ik je e-mailadres op en is alleen wettelijk bedoeld voor mijn nieuwsbrief. Cookies worden automatisch opgeslagen op je computer, telefoon of tablet. Wil je dat niet? Zet dat dan uit via je internet instellingen.

Contact

Wil je samenwerken? Heb je een vraag, opmerking of een klacht? Stuur me een bericht. Complimenten neem ik ook graag in ontvangst.