Online geld verdienen, ja… vanuit huis

Online geld verdienen, ja… vanuit huis
Geld

In deze blog vind je 9 manieren (en meer) hoe je online thuis geld kan verdienen. Hulde voor onze remote werkers.

Door de epidemie weten we dat veel banen thuis uitgevoerd kunnen worden. Geld verdienen kan overal. Geld online verdienen, zorgt ervoor dat ik een inkomen heb. Dat is meteen een nadeel: ik zit relatief veel achter de laptop of mijn mobiel. Ik schrijf ook “relatief”, omdat ik eveneens veel tijd overhoud voor mijn gezin en om hier in Spanje een sociaal leven op te bouwen. Het werk dat ik uitvoer, is wel 100% online of anders gezegd ‘remote’. In deze blog vind je allerlei manieren om thuis geld te verdienen. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet.

1. Online, maar dan in loondienst

Op de blog www.Sevillawithkids.com houd ik een blog bij over mijn leven in Spanje. Ik merkte dat mensen ook erg geïnteresseerd zijn hoe ze geld kunnen verdienen als ze naar het buitenland zouden verhuizen. Plaats onafhankelijk werken geeft meer vrijheid om te kiezen waar je kunt werken. Het maakt dan niet uit of je in Nederland, Bali of Spanje zit.

Het is wel belangrijk om goed te weten wat je talenten zijn en waarin je wil groeien. Ga bij jezelf na wat je motivatie is. Wil je alleen (meer) geld verdienen? Prima, dat kan ook in loondienst. Wil je meer vrijheid ervaren? Onderzoek wat je naast je baan kan doen. In België spreken ze van hoofdberoep en bijberoep. Zit je in loondienst? Kijk dan eerst naar je hoofdberoep. Kun je dat werk ook thuis blijven doen? Ga in gesprek met je werkgever over de mogelijkheden. Dit kan voor jou een eerste stap zijn naar online geld verdienen.

2. Freelancer

In mijn werk als bestuurskundige of adviseur schreef ik veel en voor verschillende doelgroepen. Dit was voor mij de reden om door te gaan met dat deel van mijn beroep. Schrijven is ook nog eens mijn hobby en passie; ik werd tekstschrijver.

Er zijn veel websites die hulp nodig hebben bij het schrijven en redigeren van webteksten. Je kunt zo een vaste blogger worden voor verschillende websites. Opdrachten kun je bijvoorbeeld binnen halen via Fiverr of Upwork. Je betaalt dan wel een fee of commissie van wat je verdient.

Je kunt ook lid worden van bepaalde Facebook of LinkedIn groepen om op de hoogte gehouden te worden van vacatures. Zoek even op ‘remote work’. Onderaan kun je mijn plaats onafhankelijk-werk-lijstje zien.

3. Nog meer freelance ideeën

Bedrijven zijn niet alleen op zoek naar tekstschrijvers, maar ook naar mensen die teksten kunnen inspreken of video’s maken. Als het je ligt, moet je dat zeker doen. Dit zijn wel vaak eenmalige klussen. Wil je meer vastigheid of stabiliteit, dan kun je bijvoorbeeld een VA worden. Virtuele Assistent.

Je hebt verschillende soorten assistenten; sommigen die nemen meer secretariële taken op zich (zoals agendabeheer), anderen doen weer meer met social media (zoals berichten inplannen). Weer anderen pakken het technische gedeelte op. Denk dan aan een WordPress website en webshop die steeds bijgewerkt moeten worden.

Er zijn genoeg beroepen die je online kunt doen: je kunt een social media manager of online event manager worden. En wat dacht je van het eeuwenoud beroep boekhouder of financieel adviseur? Ik heb de mijne nog nooit face to face ontmoet!

4. Invloed op Sociale Media = Influencer

Influencer zijn is gewoon een baan tegenwoordig. Het is belangrijk dat je je platform vindt waar je dagelijks meerdere keren iets deelt over je leven (persoonlijk of werk gerelateerd). Je moet je verdiepen in je platform, je doelgroep en groeien op bijvoorbeeld Facebook, TikTok, Instagram of LinkedIn. Volgens mij is Twitter dood. Oh ja, Pinterest en YouTube zijn ook een goede platformen.

Als je meer actieve volgers hebt, die je berichten ook leuk vinden, dan wordt het makkelijker om goede deals binnen te slepen. Zo kun je reclame maken voor een bedrijf dat bij je past. Je kunt ook een affiliatie link plaatsen en zo inkomsten genereren. Wanneer mensen via die link een dienst of product afnemen, krijg jij een commissie daarvoor als vergoeding.

Verschillende bedrijven zoals LinkPizza en Tradetracker kunnen je hierbij helpen. Wat ook wat oplevert, is om zelf wat te ontwikkelen en te verkopen. De doelgroep heb je alvast binnen en je kunt je creatieve ideeën en producten al uittesten op je doelgroep. Lees punt 6 voor meer info, maar eerst punt 5!

5. Affiliatie, advertenties en bloggen

Oké, we hoeven niet allemaal grote influencers te zijn op die grote platformen, zodat we online geld verdienen. Neeee. Als je je eigen website hebt, en je schrijft interessante artikelen, dan kun je ook geld verdienen. Wat is je strategie? Schrijf je over alles en nog wat? Of verdiep je je in een bepaald thema? Onderzoek dat voordat jeje eigen website begint.

Ik zou wel de grote platformen of juiste de kleine niches gebruiken om je doelgroep te bereiken. One platform at the time, geef de algoritme ook wat tijd. En leer Google beter kennen voor de juiste zoekwoorden en trends.

Op je eigen website kun je ook affiliatie links plaatsen, Google advertenties hebben en eveneens andere vormen van reclame op je website laten plaatsen. Dit kun je eveneens regelen via Google Adsense en bureaus zoals LinkPizza en Tradetracker. Ik hoop dat deze website MamaBudget.nl een winstgevende blog zal worden.

6. Verkoopplatformen, webshop en dropshipping

Als je je eigen blog hebt, kun je daar ook je webshop aan koppelen. Je kunt van alles verkopen, een dienst zoals een coaching sessie of een product. Dat laatste kan te downloaden zijn, maar je kan het ook per post opsturen naar je klant.

Ik meen ook echt dat je alles kunt verkopen op het net: E-books, vintage spullen, advies of coaching sessies, printables, handgemaakte spullen. Er zijn ook genoeg mensen die goedkoop producten inkopen zonder die ooit in huis te hebben gehad. Ze laten die meteen opsturen naar de klant. Dropshipping heet dat.

Het maakt dus niet uit hoe of wat je verkoopt. Zorg er wel voor dat je het juiste platform te pakken hebt als je je bereik wil vergroten. Voor tweedehands kleding gebruik je Vinted. En voor handgemaakte producten of printables ga je naar Etsy. Foto’s kun je uploaden en verkopen via Shutterstock. E-books en heeeeeeel veeeeeeel producten kun je verkopen op Amazon.nl en Bol.com. Veel mensen in Nederland en België kopen mijn familieplanner die ik via mijn bedrijf Ellen Mae via Bol.com.

7. Online cursussen

Heb je veel kennis en ervaring over een bepaald onderwerp? Er zijn genoeg mensen die online een cursus willen kopen. Het maakt dan niet uit of het nou gaat over een naaicursus, of een taalcursus of een cursus over ondernemen.

Mensen willen graag leren en niet onnodig fouten maken. Jij kunt ze erbij helpen. Het maken van de cursus kost tijd, maar daarna kun je de cursus verkopen zonder ernaar om te kijken. Om de zoveel tijd zou ik wel de cursus updaten.

8. Crypto en beleggen

Ik zal meteen eerlijk zijn, ik heb nog niet veel ervaring in crypto en beleggen. Op aanraden van anderen heb ik zelf een account op Bitvavo geopend en heb ik voor een klein bedrag crypto’s gekocht. Ik heb me zodoende ook even in crypto verdiept, maar niet zoals manlief die hier nu dagelijks mee bezig is. Dat is zijn ding. Ik zal hem vragen of hij hier een keer wat over kan vertellen of schrijven.

Waar ik mezelf wel meer in heb ingelezen, is over beleggen. Beleggen is voor mij het nieuwe sparen. Vroeger kon je door sparen nog iets extra’s krijgen door de rente. De rente nu is echt killing. Door te beleggen hoop ik op een goede manier wat weg te zetten voor later.

Toen ik voor een gemeente werkte, bouwde ik automatisch pensioen op. Dat doe ik nu ook als autonoma (freelance-ster) in Spanje. Ik ben verplicht op per maand een bedrag te betalen voor mijn Social Seguridad. Zo betaal ik allerlei premies voor o.a. mijn zorgverzekering en pensioen. Het leek me verstandig om daarnaast nog een potje te hebben voor later.

9. Vastgoed

Ik heb het idee dat steeds meer mensen zich verdiepen in vastgoed. Je koopt bijvoorbeeld een appartement, niet zozeer om er zelf in te wonen, maar om dat door te verhuren op een platform zoals Booking.com. Dit kan allerlei financiële voordelen geven. Je kan er zo voor kiezen om je te richten op toeristen.

Je kunt je woning ook verhuren aan mensen die daar voor langere termijn gaan zitten. Kun je het verhuren van appartement online doen? Ja, natuurlijk. Je zal vast meer zaken moeten besteden als je nooit in het appartement bent. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken of de gebreken repareren. Het overgrote deel van het werk kun je online doen: via een platform boekingen regelen en bijhouden, contact onderhouden met je gasten / klanten etc.

10. Enquêtes

Verrassing. Er is nog een manier om wat geld te verdienen en dat is door je aan te melden op allerlei marktonderzoekbureaus die je niet betalen, maar wel bedanken door een cadeaukaart van Amazon.nl of Bol.com. Je moet wel geduld hebben, want het is geen vetpot per enquête. Toch is het het proberen waard. Hier volgt het lijstje:

Lijstje voor remote werk (thuis en online geld verdienen)

Hier heb nog een lijstje voor Facebook en LinkedIn groepen:

(zoek ook zelf met de woorden remote, remote work, nomad, work from home, digital work, plaats onafhankelijk werken)

Heb je nog aanvullingen, vragen en/of opmerkingen over online geld verdienen? Stuur me een bericht. Ik waardeer het enorm.

0 reacties op “Online geld verdienen, ja… vanuit huis