Leuke budget gezinsactiviteiten voor elk seizoen

Leuke budget gezinsactiviteiten voor elk seizoen

Ik ben onlangs ambassadeur geworden van IT’s July, een platform dat gezinnen wereldwijd verbindt. Andere gezinnen ontmoeten zijn ook leuke gezinsactiviteiten. Je kunt je als gezin inschrijven op de website van IT’s July; je vult je locatie in en de leeftijden van de kinderen. Zo wordt er een match gemaakt. Verder kun je een foto en de familie hobby’s toevoegen.

IT’s July is in de startup fase en gezinnen melden zich dagelijks gratis aan. Ik hoop en denk dat het wel gratis blijft. Ik houd van gratis. Terwijl ik zo met dit project bezig was, bedacht ik dat het ook fijn zou zijn om een lijstje te hebben met allerlei gratis of budget activiteiten.

Niet elk gezin heeft een breed budget, maar financiën is geen reden om niet (meer) af te spreken. Je kunt bij elkaar thuis afspreken, wat te drinken en wat gebak of fruit is meer dan genoeg. Ik heb het idee dat kinderen thuis vaak meer dan genoeg speelgoed hebben. Als je zelf niet veel speelgoed hebt, kun je bij de Speel-o-theek ook speelgoed lenen: duurzaam, sociaal en goedkoop!

Gezinsactiviteiten binnen

Zelf ben ik niet zo een fan van tv kijken, maar soms vinden kinderen het idee van een thuisbioscoop helemaal geweldig. Bij IT’s July worden de families gematched aan de leeftijd van de kids, dus je kunt een film of serie uitkiezen die past bij de leeftijden. De kinderen kunnen wat popcorn eten en de ouders kunnen lekker kletsen! Je kunt een gratis Amazon Prime-proefperiode van 30 dagen proberen. Klik hier! Houd wel goed in de gaten wanneer je proefperiode is afgelopen, schrijf het desnoods op in je kalender.

Je kan samen knutselen of een spel spelen. Wat knutselen betreft, doe via Pinterest inspiratie op. Wij hadden een keer een knutselwedstrijd met een ander gezin. Met geheel random spulletjes moesten we een kerststal maken. Het was hilarisch. Je kunt natuurlijk ook spelletjes doen waar zelfs de jongste aan kan meedoen.

Gratis gezinsactiviteiten buiten

Je kunt op IT’s July uitgenodigd worden, maar je kunt ook een ander gezin uitnodigen. Zo kun je best een gezin meevragen naar een opendag van bijvoorbeeld de Brandweer. Met de hele kleine kids kun je je al goed vermaken in een speelhoek in het winkelcentrum of in de bibliotheek. Op zulke plekken kun je niet helaas vaak niet goed praten als ouders onder elkaar. Gelukkig zijn er andere opties: Je kunt altijd wel naar een kinderboerderij, park of plaatselijke speeltuin. En, wat dacht je van een boswandeling met een BINGO spel á la Boswachter Tim van Beestenbrigade? Buitenactiviteiten hoef je niet alleen te doen wanneer het voorjaar is; het najaar heeft ook prachtige dagen.

In Nederland bestaan er veel initiatieven voor gezinnen die het niet zo breed hebben. Niet iedereen kan van die maatschappelijke organisaties gebruik maken, omdat ze bijvoorbeeld net iets te veel verdienen. Toch is het verstandig om de websites te bekijken en die informatie tot je te nemen. Je kunt evengoed ervan leren en wat toepassen op je eigen leven.

Veel mensen denken trouwens dat ze geen aanspraak maken, maar zoek het eerst uit. Ga nergens vanuit. Een kwart van de Nederlandse bevolking weet volgens NIBUD niet of ze ergens recht op hebben. Kijk of je gemeente trouwens een stadspas heeft, zoals de Rotterdampas. Soms kun je dit gratis krijgen, het is dan bijvoorbeeld afhankelijk van je inkomen.

Dit boek kun je aanschaffen voor maar liefst 1000 gezinsactiviteiten door heel Nederland, maar kun je het boek ook lenen bij de plaatselijke bibliotheek.

Houd websites als www.natuurmonumenten.nl, www.kidsproof.nl en www.kidseropuit.nl in de gaten voor inspiratie. Verder ben ik bepaalde Facebook groepen zoals Alternatieve uitjes met kinderen gaan waarderen, samen weet je meer dan in je uppie, er is genoeg te doen en wel het hele jaar door.

Hieronder nog een interessant bloglijstje:

Heb je nog een aanrader, laat het even weten via het contactformulier. Lieve groetjes.