Diversiteit in de media over geld

Diversiteit in de media over geld

Dit is helemaal geen nieuws nieuws, want het is al een poos geleden dat ik financieel coach Rita Celestine bij Koffietijd zag (online dan). Ik ken haar niet persoonlijk maar het was zo fijn om een gekleurd, donker of zwart persoon te zien in de media. En al helemaal als het gaat over het onderwerp ‘geld’.

Op YouTube volg ik ook wat gekleurde dames die het over moeder zijn en geld hebben. Ze komen allemaal wel uit de VS. In Nederland of België heb ik nog niet iemand uit de gekleurde gemeenschap gevonden die dit onderwerp zo bespreekbaar maakt.

Online zie ik veel Nederlandse witte content creators over geld en ze geven ook interessante info hoor. Als het even kan, volg die dames ook. Je leert sowieso van elkaar. En toch is het fijn om een stukje herkenning te hebben. Dit is voor mij een reden om door te gaan met MamaBudget.nl. Ik wil moeders inspireren om meer te besparen en meer te verdienen. En ik vind het ook fijn als ik voor meer diversiteit kan zorgen in blog- en medialand over geld.

Bekijk jij het filmpje van Koffietijd? Rita heeft het voornamelijk over gedrag (kijk naar je uitgavenpatroon) en zorg dat je een buffer hebt (dus kijk nogmaals naar je uitgavenpatroon, wat kun je schrappen zodat je iets kunt sparen). Ook Gierige Gerde heeft handige tips!

Binnenkort komt er een lijstje met wie online te volgen voor gratis tips over geld! Heb jij een tips voor mij? Stuur me een berichtje.