Budget must haves voor kroeshaar

Budget must haves voor kroeshaar

Er was een tijd dat ik mijn haar chemisch glad liet maken. Op zich ging dat een tijdje goed. Ik vond de lengte van mijn haar prachtig, maar ik merkte op gegeven moment dat mijn haar steeds korter werd. Een kapster verpestte mijn haar echt heel erg. Ze liet die chemische troep te lang in mijn haar en thuis merkte ik de gevolgen. Plukjes haar vielen naar beneden. Gelukkig ging ik al gauw weer mijn natural look dragen: kroeshaar.

De transformatie naar puur natuur was gezonder, duurzamer en goedkoper! Mijn hoofdhuid werd niet meer beschadigd, voor mij hoefde het chemisch spul niet geproduceerd te worden én ik gaf en geef mijn geld daar niet meer aan uit. There. I said it. Toch is het niet altijd even makkelijk om de juiste (en low budget) producten te vinden voor je natural hair journey.

Voor mij geldt dat ik mijn haar vochtig moet houden, want anders breekt het af. Hier deel ik mijn essentiële spullen, mijn must haves voor kroeshaar!

1. Een kam met grote tanden

Wanneer ik mijn haar heb gewassen en moet uitkammen, gebruik ik een kam met grote tanden. Mijn krulletjes zijn niet gemaakt voor een fijne kam. Een kam met grote tanden is ook fijn om je haar tijdens het wassen mee te masseren.

Kijk even hier op Amazon.nl voor interessante deals qua afro haarkammen met grote haaientanden.

2. Je haren drogen

Na het haren wassen kun je je haren drogen met een oude T-shirt of een XL hydrofiele luier. Ik gebruik dus een grote hydrofiele luier. Een handdoek is te hard voor mijn haar. Mijn krulletjes komen daarin vast te zitten. Een hydrofiele luier neemt snel het overtollige water op en beschadigt mijn haar niet.

Dit zijn de XL hydrofiele luiers deals op Amazon.nl.

3. Een spuitfles

Zoals ik al eerder schreef, moet ik mijn haar vochtig houden. Als het droog is, kan ik het nat maken met een kleine plantenspuit. Ik heb hierin wat druppels etherische olie ingedaan. Mijn haar ruikt meteen heerlijk en wellicht hebben die oliën ook een speciale werking (laten we het hopen). Zo een spuit heeft 3 standen: uit, mist en een flinke spuit. Mist vind ik het fijnst.

Hier op Amazon.nl vind je deals (die fles moet echt een paar euro kosten inclusief gratis verzending).

4. Huis, tuin en keuken …

Wist je dat aloe vera en olijfolie heel goed zijn voor je haar. Als ik mijn haar heb gedroogd, dan is het fijn om de vocht erin te houden met een mix van aloe en olie. Het hoeft geen olijfolie te zijn, ik gebruik liever Shea Butter (die van de Kruidvat vind ik super, het stinkt, maar het is super!). Ook zou je kokosolie kunnen gebruiken. Als je goedkoper uit wil zijn, koop je olie groot in die je voor meerdere doeleinden kunt gebruiken (je lichaam, koken). Je kunt een beetje overgieten en het bewaren in een oude jampot bijvoorbeeld.

NB Een aloe vera planten groeien snel en hebben weinig verzorging nodig. En ze geven je interieur wat leven.

5. Voorkom uitdroging

Als je op een katoenen hoofdkussen slaapt, zal je haar sneller uitdrogen. Uitdroging veroorzaakt haar schade. Ook schuren je haren over de stof en dat breekt eveneens je haar. Het is daarom beter om op een satijnen kussensloop te liggen. Een satijnen bonnet doet wonderen.

Hier op Amazon.nl vind je wat deals voor kussenslopen.

6. Budget / goedkope Leave-in-conditioner

Om mijn haar vochtig te houden, moet ik mijn haar vaker insmeren (wel altijd eerst even vochtig maken met een plantenspuit). Ik heb verschillende dure én budget leave-in-conditioners, haarcremes of haarlotions gebruikt. De beste prijs kwaliteit verhouding vind ik in het merk Novex. Het is online verkrijgbaar, maar kijk ook even in je plaatselijke toko of die daar in de schappen ligt.

Vergelijk de prijzen van Novex op Amazon.nl met die van Bol.com.

7. Wat is jouw ervaring?

Heb jij een extra budget tip voor de haarverzorging van kroeshaar of krullend haar? Laat het even weten door simpelweg een berichtje te sturen.